Unitate în diversitate şi adversitate :)

Share This Post

Pentru că o echipă puternică se consolidează prin experiențe împărtășite, excursiile la munte cu echipa de angajați și voluntari au devenit o tradiție în comunitatea Pas cu Pas . Așa am marcat și în acest an “încheierea sezonului” de tabere și activități de vară cu copiii.

Dacă în excursiile cu copiii tihna de dimineață  însemna  30 de minute “furate” înainte de a se trezi la viață tabăra, de data aceasta ne-am delectat pe îndelete sufletele amintindu-ne ca Designer-ul naturii este și Designer-ul nostru. Nu la fel de vizibil, dar la fel de adevărat, este că purtăm în noi și între noi aceeași diversitate și complexitate pe care o întâlnim în natură. Și dacă varietatea de forme , culori și texturi  ne încântă ochiul când privim în jurul nostru, nu mai puțin încântătoare este și “coloratura” grupului nostru.

PicMonkey Collage

Cunoscutul explorator Edmund Hillary spunea că “nu muntele îl cucerim, ci pe noi înșine”. Așa a fost și în cazul nostru: de bunăvoie sau forțați de împrejurări ne-am depășit limite de tot felul, din care doar unele  au legatură cu provocarea  fizică. De la dormitul în cort și drumețitul prin ploaie, la împrietenirea fobicilor cu obiectul fobiei lor (șopârle și câini), – sau cel puțin tolerarea lor – fiecare și-a lărgit câte putin zona de confort , și ne simtim îmbogătiti prin asta. Din highlight-urile voluntarilor: glumele spuse seara la foc, “vânătoarea” de ciuperci comestibile, descoperirea unei “oaze” cu nisip de plajă în inima munților și gulasul fierbinte care ne aştepta la sfârșitul celor 13 kilometri de circuit spre vârful Vlădeasa.

Și pentru că orice experiență faină cere un “bis”, am repus în scenă escapada, la scară mică, în weekendul următor:

14102273_10210391382323909_8429838499139003944_n

Sperăm ca împreună cu dragul și respectul pentru natură am crescut  și în apreciere și prețuire unul pentru celălalt, înțelegând  ceva  mai bine farmecul diversității.

Rebeca Sticea

Abonează-te la newsletterul nostru

Informații la zi despre noi

More To Explore

Blog

Raze de soare….

A venit din nou timpul să ne îmbarcăm; să ne adunăm gândurile