FII PARTE DIN POVESTEA NOASTRĂ

comunitatea care transformă

Oamenii de la Pas cu Pas

Fiecare din noi am început cu gânduri mărețe, oarecum rupte de realitate, de a schimba fața lumii. Dar orfanii, cu nevoile lor specifice, cu perspectiva lor unică asupra vieții, ne-au provocat să negociem în mod constant termenii relației noastre, să ne reconsiderăm din mers.

Lucruri ca succes, colaborare, iubire, maturizare au căpătat și continuă să capete noi conotații, noi dimensiuni, din cauza spațiului de autodescoperire pe care și ei ni-l creează nouă. Conviețuirea cu orfanii ne rafinează în permanență vocația și credința, ne scoate din zona de confort, ne revigorează.

Cu alte cuvinte, primii transformați am fost întotdeauna noi.

Play Video

DINA - GAZDA

Dina este memoria fundației. În mintea ei se adună și se învârt toate mișcările acestei ființe vii care este Pas cu Pas și care este atât de intim legată de propria ei ființă. Nu știm cum se face, dar, din aceasta întrepătrundere, până la urmă se arată mereu ce trebuie făcut în continuare

CARMEN - PANOUL DE CONTROL

Organizarea, coordonarea, logistica sunt dimensiunile vieții de fundație pe care Carmen le stăpânește cu ochii închiși. Programe, activități, echipe de lucru sunt analizate și distribuite la locul lor, în timpul lor, cu o autoritate reconfortantă pentru toți ceilalți.

GABRIEL - BĂRBATUL CASEI

Serviciile sociale sunt un cadru preponderent matern. Gabriel însă, prin îndemânarea și disponibilitatea lui, este ca o plasă de siguranță pentru toate femeile care lucrează la Pas cu Pas. Iar pentru copii, este prietenul care atenuează absența lungului șir de tați și de frați care nu s-au implicat atunci când a fost nevoie de ei.

MONICA - CENTRALA TELEFONICĂ

Punctul nostru de legătura cu exteriorul este Monica. Vocea de la capătul firului care nu doar cunoaște pe dinafară locații, persoane de legătură, nume de copii și numere la pantofi, ci le și conectează armonios, pentru ca spiritul de comunitate să rămână o invitație vie adresată tuturor.

POLIANA - SPIRIDUȘUL DE SERVICIU

Media de vârstă în Pas cu Pas ne-ar clasa înspre vârsta a doua dacă nu ar fi Poliana. Animatoare și șoferiță, ea este liantul între generația părinților și cea a copiilor, inspirația fetițelor care, privind la ea, văd că viitorul poate fi atât distractiv, cât și productiv, atât incitant, cât și funcțional.

MARIANA - PĂSTRĂTOAREA CHEILOR

"Mariana, unde-i oare bolul verde?", "Mariana, poți veni tu mâine dimineață?". Numai absența unui astfel de om, altfel discret și tăcut, dar cu o intuiție nativă de a susține fiecare copil să își atingă potențialul maxim, te poate face să realizezi cât este el de valoros și de necesar.

Our Dailies

Viața noastră organizațională are trei mari direcții de acțiune:
- activități săptămânale cu grupele de copii din aproximativ 27 centre și case de tip familial (joacă liberă, ieșiri în locuri publice, vizite la fermele locale, etc.)

- sesiuni de prezentare adresate unor publicuri mai largi din congregații, școli, corporații care și-au exprimat interesul de a afla mai multe despre nevoile specifice ale orfanilor (1500 de oameni în 2022)

- traininguri ale echipelor recrutate în urma prezentărilor, cu cei care au decis să se implice în activitățile săptămânale ale fundației (acestor echipe, șase în prezent, li s-au încredințat deja câte o grupă de copii, timp de un an de zile cu supervizare).

Pentru a avea o idee și mai clară asupra muncii noastre în timp real, vă lăsăm aici un calendar lunar al principalelor noastre acțiuni.

Valorile Noastre

ÎNVĂȚARE CONTINUĂ

Pas cu Pas înseamnă mereu înainte. Aici transformarea îi atinge pe toți, iar spiritul de acțiune este molipsitor.

MUNCĂ ÎN ECHIPĂ

Suntem mai buni împreună decât luați fiecare separat. Iar investiția în ceilalți dezvoltă mai mult decât investiția exclusiv în sine.

IMPLICAREA COMUNITĂȚII

Alegem în permanență să delegăm răspunderi și sarcini celor din afară. Colaborarea noastră generează schimbare atât în noi, cât și în comunitate.

Povestea noastră

Tânjim la o societate fără orfani. Până să ajungem acolo, insă, încercăm să le fim frați, nu salvatori sau părinți.

O casă de pace unde cei fragilizați de situații care nu le sunt imputabile vin să se întremeze, să se informeze, să se reconecteze, pentru a o porni apoi pe drumul propriu și personal.

Acest proces durează, are meandre, uneori eșuează. În adevăr, înțelegem că Acasa, Pâinea, odihna se găsesc de drept în Casa Tatălui, pe lângă care Borșa rămâne un simplu refugiu pe drum.

Mulțumim că ești alături de noi

”Căci Dumnezeu nu este nedrept ca să uite osteneala voastră și dragostea pe care ați arătat-o pentru Numele Lui.”

Evrei 6:10a

Suma (RON)* :
Nume* :
Prenume* :
Email* :
Telefon :
Plata lunara :