Fundația ”Pas cu Pas” a fost fondată în 1998, purtând pe atunci numele de International Teams Romania. 

Încă de la început am avut programe educaționale în case de copii, azile de bătrâni, penitenciare și alte asemenea instituții. De-a lungul anilor am găzduit nenumărate echipe de voluntari români și din lumea largă (în majoritatea lor provenind din Canada, USA, Europa de Vest, UK) care au lucrat împreună pentru a aduce bucurie celor mai puțin norocoși.

În ultimii ani ne-am elaborat tot mai mult viziunea, convinși fiind că rolul nostru este să oferim un model de familie caldă și primitoare copiilor și tinerilor instituționalizați, în care să se poată dezvolta “pas cu pas” găsindu-și  vocația în viață, legând prietenii și contribuind ei înșiși prin voluntariat la mai binele celor din jur.

VIZIUNE

Viziunea Fundației Pas cu Pas este ca un număr tot mai mare de copii instituționalizați, orfani, să-și găsească locul într-o comunitate și în societate.

MISIUNE

Misiunea noastră este să creăm un cadru – Atelierul Familiei – în care fiecare copil orfan să fie conștientizat de propria-i valoare și să i se ofere asistență pentru dezvoltarea lui personală, educațională, mentală, comportamentală și profesională, în așa fel încât la rândul lui, să aibă o influență pozitivă în comunitate.

VALORI

  1. Dezvoltare personală și spirituală: apreciem progresul – nu perfecțiunea – și credem că nu trebuie să ne oprim niciodată din acest proces de creștere și dezvoltare.
  2. Competență: ne străduim să folosim timpul și abilitățile în mod eficient, astfel încât resursele noastre să fie maximizate.
  3. Comunitate reală: suntem dispuși să împărtășim experiențele de viață pentru a experimenta relații sănătoase și transformări în baza modelului dat.
  4. Munca în echipă: ne respectăm și prețuim reciproc, lucrând mai degrabă împreună decât pentru a obține succesul individual. Suntem mai buni împreună!
  5. Investim în oameni: credem că toată lumea are ceva de oferit și ar trebui să contribuie prin a investi în ceilalți.
  6. Compasiune pentru orfani: înțelegem inima lui Dumnezeu pentru        orfani și pentru a împărtăși dragostea Lui cu ei, căutăm să ne îngrijim profund de aceștia, să înțelegem nevoile lor particulare și să învățăm constant cum să-i slujim mai bine.