Amintiri “călduroase”

Share This Post

Toată vara am lucrat şi am adunat pe când a venit frigul multe amintiri care ne umple inimile de cădură şi feţele de zâmbete şi râsete. Cu grupul de adolescenţi de la Beclean am pus împreună umărul şi am renovat sala de aşteptare din Gara Beclean, proiect în care adolescenţii au fost foarte implicaţi: au identificat diverse probleme din comunitatea lor unde s’ar putea implica, şi’au canalizat forţele pe una din problemele identificate, au adunat resurse şi fonduri, au conştientizat grupul de apropiaţi şi au lucrat la şmirgheluit, gletuit, amorsat, vopsit cu lavabilă, spălat şi dezinfectat, montat de rafturi şi decoratul sălii câteva zile la rând.IMPACT GARA

IMPACT MINICAMP

După muncă şi răsplată – aşadar am organizat special pentru ei o ieşire recreativă la Suciu de Sus, unde ne’am distrat timp de trei zile prin activităţi de echipă, recreative şi o experienţă de neuitat, şi anume drumeţia spre vârful Ţibleşului.

Dacă munca le’a crescut aprecierea unul faţă de altul, ieşirea la munte le’a legat strâns prieteniile şi le’a oferit experinţe noi comune ca punte de legătură.VBS

Încântaţi peste măsură de experinţa minunată cu cei de la Beclean am dus şi grupul de adolescenţi din Gherla în aceeaşi locaţie şi la distracţie şi la muncă. Împreună cu ei am realizat un program de vacanţă de 3 zile (cântece, lecţie, craft şi jocuri) cu prichindeii din satele Suciu de Sus şi Suciu de Jos. Adolescenţii noştri au fost încântaţi de toate relaţiile legate între ei şi aceşti copii fiind emoţionaţi până la lacrimi când au văzut cât de grea este despărţirea pentru copiii din sate. Cu siguranţă aceasta a fost o experinţă încurajatoare şi formatoare pentru cei implicaţi şi de care încă ne povestesc.

Nu ultimul rând am avut obişnuita tabără de vară cunsocută de toată lumea după numele de Camp Discovery, nume care nu se zice ci se strigă 🙂 Copiii entuziasmaţi adunaţi din Cluj, Beclean şi Teaca s’au bucurat timp de 4 zile de un program special pregătit pentru ei. Ne’am trezit, ne’am înviorat, ne’am jucat, ne’am ascultat şi ne’am împrietenit peste măsură bucurându’ne de vreme, de oameni frumoşi dar şi de lucruri mai copilăreşti ca un foc de tabără şi s’mores cu bătaie din palme şi cântece ritmate.

CAMP DISCOVERY

Ne bucurăm din toată inima să oferim şi să luăm parte la astfel de activităţi – pentru ele trăim!

Gina Ş.

Abonează-te la newsletterul nostru

Informații la zi despre noi

More To Explore

Blog

Raze de soare….

A venit din nou timpul să ne îmbarcăm; să ne adunăm gândurile