În parteneriat cu Dumnezeu

Weekendul acesta a fost din nou plin.

Sâmbătă am mers împreună cu 8 voluntari la Beclean unde copiii au învățat din onestitatea leului, au cântat și și-au făcut o mască de leu pe care nu au dat-o jos până am plecat.

Ne-a fost dor de voi după o vară așa lungă și tare ne-am mai distrat!

Cu ocazia Duminicii Orfanului am mers în vizită la două biserici unde am prezentat problema copiilor instituționalizați din România și care este datoria noastră față de ei. 

Ziua Orfanului (a 2-a luni din noiembrie) nu este dată înspre sărbătorire, ci pentru a ne reaminti de cei pe care Dumnezeu ni i-a lăsat în grijă bazându-ne pe ajutorul Lui ( Iacov 1:27).  La acest lucru am invitat și pe ascultătorii noștri, la un parteneriat binecuvântat de Dumnezeu făcut în colaborare cu El, o implicare în funcție de puterile fiecăruia.

La finalul programului, cei mici s-au bucurat de baloane multicolore pregătite și împărțite tot de voluntarii noștri săritori. Mai mare dragul să îi vezi împrăștiind culoare pe o vreme așa de mohorâtă 🙂

 

Suntem binecuvântați să visăm și să lucrăm împreună cu El pentru niște copii minunați și suflete valoroase!

Un partener al Lui


Pregătiți pentru un nou an

A trecut un an întreg. Un an în care am luat un oarecare tip de pauză de la ceea ce înseamnă comunitatea creștină. Nu a fost o pauză intenționată sau ceva ce am realizat foarte clar pe măsură ce se întâmpla, ci mai degrabă a fost un rezultat al unei alte alegeri pentru a câștiga ceva în schimb. Mai concret, am avut șansa și marea binecuvântare de a studia un an arhitectura tocmai în centrul unde ea si-a avut bazele în trecut și s-a dezvoltat în mod extraordinar, și anume la Roma în Italia.

În acest timp am simțit treptat cum a crescut în mine o nevoie, o sete de a fi din nou în mijlocul oamenilor lui Dumnezeu. De a ne închina împreună, de a împărtăși probleme, îngrijorări, planuri, de a fi vulnerabili, de a râde împreună într-o libertate pe care doar în Hristos o poți găsi cu adevărat. Din acest motiv am simțit retreatul cu voluntarii ce tocmai s-a încheiat ca o gură de aer proaspăt pe care abia am așteptat să o respir. Nebunia culorilor de toamnă, aerul de munte și căldura neașteptată au contribuit exponențial timpului nostru împreună.

Mă simt cel puțin extraordinar de binecuvântată să fiu înapoi în familie și entuziasmată de noul capitol în care am intrat împreună ca fundație!

Miriam Pop


Planning the new year

”Toward the end of every August our director team spends time investing in their relationships with eac

h other, learning and growing together and prayerfully developing the theme for the coming year of ministry at Pas cu Pas. It is important and demanding work that results in direction and sets the tone for us as staff and volunteers.

If we could capture and live-stream their meetings you would see each  one of our community values being fleshed out: relational intimacy, proficiency, teamwork, personal development, investing in others and compassion for orphans.

The directors’ commitment to this process sets the example for our community to follow and the result of it each Fall proves what we hold to be true- that living, serving and leading in community is worth it!”

Candice Nechita