Planning the new year

”Toward the end of every August our director team spends time investing in their relationships with eac

h other, learning and growing together and prayerfully developing the theme for the coming year of ministry at Pas cu Pas. It is important and demanding work that results in direction and sets the tone for us as staff and volunteers.

If we could capture and live-stream their meetings you would see each  one of our community values being fleshed out: relational intimacy, proficiency, teamwork, personal development, investing in others and compassion for orphans.

The directors’ commitment to this process sets the example for our community to follow and the result of it each Fall proves what we hold to be true- that living, serving and leading in community is worth it!”

Candice Nechita

 

 

 

Deschizând ochii la minunile din jurul nostru

Iubesc aşa de mult vara, cu toate darurile ei minunate: căldură, grădină bogată, pomi plini de  fructe, mirosuri ameţitoare de flori, pământ, verdeaţă… Mă bucur nespus că anul acesta avem Borşa, care pentru mine înseamnă copilăria frumoasă de care am avut parte la ţară şi pe care acum o pot gusta şi copiii cu care lucrăm. Cea mai frumoasă zi de la Borşa, anul acesta, a fost petrecută în compania unui tânăr de 17 ani, frumos, inteligent, foarte prietenos şi mare iubitor de muzică şi mărgele. Deşi este orb, am constatat cu uimire că V. “vede” mai bine decât mine minunea lumii din jurul lui pentru că eu pot trece pe lângă frumuseţe fără să o bag în seamă, dar pentru el fiecare detaliu este important. Am avut binecuvântarea ca timp de 6 ore să văd lumea prin ochelarii lui. Am povestit o bună bucată de timp despre viaţă, planuri de viitor, prieteni, hobby-uri, în timp ce ne delectam stând cu picioarele goale în nisip. Am continuat cu o plimbare prin curte, ne-am cufundat mâinile şi picioarele în apa rece de la fântână, am simţit trunchiurile copacilor, identificat diferite zone din curte, am pipăit şi mirosit plante din grădină – roşii, mentă, busuioc.  V. ne-a uimit pe toţi cu curajul lui de a încerca lucruri noi, cum ar fi curăţatul şi tăiatul cartofilor dar şi cu capacitatea lui de a se orienta. La un moment dat, când am trecut pe lângă un copac, l-a explorat şi a identificat un cui în care era agăţat un prosop. Mai târziu, după o plimbare lungă, ajungând din nou la copac, a pus mâna exact pe cui şi a găsit prosopul din prima încercare. 🙂

Îţi mulţumim, V., că ne-ai învăţat să  vedem şi să ne bucurăm de minunile din jurul nostru!!!

Monica Florea

Bucurie de Ziua Copiilor

Voi cum ați petrecut ziua copiilor voștri? Noi am organizat un eveniment de conștientizare a problemei copiilor instituționalizați, fie fără părinți, fie cu părinți care nu îi văd cât de valoroși îi vede Tatăl lor ceresc. De vineri am început pregătirile: transportat compresor de aer, umflat și legat de baloane, atașat carduri care să vorbească despre această problemă și activitățile organizate de Pas cu Pas care încearcă să își facă partea prin programe făcute pe specificul unităților de tip familial cu care lucrează. Bineînțeles că la umflatul de baloane biroul a arătat mai minunat ca niciodată și noi ne-am bucurat ca niște copii!

Baloanele le-am pus în saci și am mers la 4 biserici primitoare, unde voluntarii noștri sunt deja o mărturie dar și în alte biserici care nu ne cunosc. Mulțumim bisericilor Iris, Logos, Caleb și Teofania că ne-au ajutat să aducem mai aproape de inima oamenilor o problemă care există în țara noastră, care e în mintea și inima noastră și pentru care ne rugăm!

 

Cei mai bucuroși au fost copiii! Multitudinea de colori i-a atras, iar nouă ne-au umplut inima de bucurie zâmbetele și jocurile lor copilărești 🙂

Și în orice măsură ne implicăm, orice îmbunătățire, orice om care acum știe de existența problemei, orice rugăciune înălțată, orice sprijin de orice fel… noi nu suntem decât mulțumitori că Tatăl Lor ne vede ca lucrători prețioși pentru Împărăția Lui.

 

Și dacă versetul zice ”Învățați-vă să faceți binele, căutați dreptatea, ocrotiți pe cel asuprit, faceți dreptate orfanului, apărați pe văduvă!” (Is.1:17),

ce înseamnă pentru mine să fac dreptate orfanului?

 

                                                                                                                                                                  Semnat,

Un copil cu Tată

Plini de mulțumire

Dumnezeu ne binecuvintează pașii, de aceea suntem plini de recunoștință pentru fiecare bucurie care ne-o aduce fiecare zi nouă.

Duminică, în cadrul maratonului Wizz,  Răzvan Bordea a alergat înspre susținerea copiilor orfani, în special a celor cu care lucrăm noi. Ca să îl susținem și noi la rândul nostru am invitat câțiva adolescenți de la unitățile de tip familial din Gherla. Dis-de-dimineață, în jurul orei 6:30, pornindu-se cu autocarul din Gherla, unul dintre ei nedormind de teama să nu reușească să se trezească la timp, dar cu zâmbetul pe fețe și gata să încurajeze au fost prezenți la Cluj Arena la ora 9. Au aplaudat cu încântare la numărătoarea inversă pentru pornirea maratonului de 42.2 km de la ora 9:15. Nu am mai pierdut timpul și am mers în Parcul Central unde ne-am apucat de lucrat la un poster pentru alergătorul nostru, Răzvan.

Toți am fost foarte entuziaști de toată zarva și de toată energia transmisă, mulți dintre ei simțidu-se încurajați să se apuce de alergat ca hobby nou. Mulțumim, Răzvan!

Mai anunțăm cu mare bucurie iminenta achiziționare a terenului unde vrem să contruim mult visata fermă a familiei, ca loc care să adune cu mic și cu mare, cu calități diferite dar cu aceeași inimă pe voluntari și copiii noștri la un cadru familial de dorit să întărească prieteniile, abilitățile și , prin acestea, și stima de sine.

Vă invităm, conștienți de generozitatea de care ați dat dovadă la fiecare pas al existenței noastre ca fundație, să continuați în obiceiul de a ne susține financiar punându-vă la îndemnă butonul de donație aici. Neputând să vă mulțumim mai bine decât cerând Lui binecuvântare din belșug peste voi, încredințăm în mâna lui cei doi bănuți donați de voi să aducă roadă pe măsura sacrifciului vostru și a puterii Lui de creștere și înmulțire 🙂

Suntem ceea ce suntem doar împreună cu voi!

 

Familia Pas cu Pas

Alerg, alerg…

…spre-o țintă bună!

Este pentru a 8-a oară când particip la acest maraton (mai multe informații despre maraton aici).

În timpul cursei, mai exact pe la kilometrul 32, ce mă motivează să alerg mai departe este să mă gândesc ce binecuvântat sunt să fiu sănătos și să reușesc să particip la un astfel de eveniment.

3
În acest an m-am hotărât să întorc cumva această binecuvântare alergând pentru copiii din orfelinate care, din păcate, nu au această șansă care mi-a fost oferită mie dar merită toată dragostea și eforturile noastre.

Sper ca prin Fundația Pas cu Pas să putem oferi o viață mai bună și un viitor mai promițător pentru acești copii.

Orice cursă începe cu primul pas!

Răzvan Bordea

O scurtă oprire pe Someș

În 2015 mi-am luat un inel cu o broscuță țestoasă pentru a-mi amiti să încetinesc ritmul vieții mele cât îmi stă în putință. Să o iau pas cu pas. Încet, dar înainte. Weekendul acesta a fost unul din acele momente de oprire și deconectare de care aveam mare nevoie. Ne-am retras o mână de oameni între munți, oameni atât de diferiți, dar pe care îi aduce împreună un scop și o dragoste comună.

În ieșirea noastră de la Someșu Rece, cel mai mult mi-a plăcut oprirea în dreptul momentului creației noastre, a fiecăruia. Am meditat și ne-am întrebat care a fost expresia lui Dumnezeu atunci când ne-a făcut. Care au fost gândurile Lui? Ce vise avea în minte pentru noi atunci când ne-a modelat personalitatea, când a pus în noi talente specifice? Ce discuții au avut loc între Tată, Fiu și Duh când ne priveau? Ne-am dat seama că atunci când ne aducem amite cine e El și cine suntem noi, ne odihnim în lucrurile astea și ne repoziționăm pe traiectoria Lui.

Hai să ne încetinim mersul și pe mai departe. Știe broscuța țestoasă ce știe. Nu degeaba se află printre cele mai longevive animale pe pe pământ.

Simina Morar

Untitled-1